Община „Тунджа“ беше домакин на заседание на РАО „Тракия“

Община „Тунджа“ беше домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Регионална асоциация на общините „Тракия“, което беше част от събитията, посветени на Деня на общината и 35 години от нейното създаване.

Гостите – кметове и зам.-кметове на общини, членове на Асоциацията, разгледаха Документалната изложба „35 години община Тунджа“ и проследиха етапите на нейната история и моменти от многообразното й развитие.

Кметът Георги Георгиев разказа как през 1987 г. е създадена „Тунджа“ като обединение на 44 села с население от 20 до 3000 души с административен център в друга община, което е предпоставка за равнопоставеност на всички населени места и как най-ценното постигнато през годините е изграждането на общност на хора, обединени от главната цел да живеят по-добре.  Днес „Тунджа“ е модерна, съвременна и добре работеща община, подчерта Георги Георгиев.

Оценка на постигнатото от община „Тунджа“ направи и кметът на община Сливен Стефан Радев, който сподели, че техните сливенски села непрекъснато се сравняват със съседните тунджански и ги дават за пример. Той поздрави Георги Георгиев за това, което днес представлява община „Тунджа“.

Кметовете обсъдиха и организационни въпроси за провеждане на общото събрание на Асоциацията и честване на 25 г. от нейното създаване.