Обучения за майки и техните деца

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 19.07.2017г. в зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК Ямбол, започна провеждането на серия от обучения, включващи упражнения с деца и родители. Темата на сесиите е „Ранно детско развитие“, като в нея участват майки и деца на възраст до 1 година.
Основната цел е родителите да натрупат полезни знания, умения и техники за упражнения, стимулиращи сензорно-моторната координация на деца в домашни условия.


Инциативата представлява съпътстваща маяка за превенция на социалното изключване по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.
Обученията ще продължат до 21.07.2017 г., като за по-голяма ефективност на заниманията децата и родителите са разпределени в две групи и се провеждат за времето от 10.00 до 11.00ч. и от 11.00 до 12.00ч.
Водещ обучител е Радина Байрнаева – представител на Академия за бебета, деца и родители „Kindyroo” и експерт в работата с деца и родители. С помощта на своите майки, децата участват в групови занимания, а богатото оборудване от играчки и специални уреди помага в обучението на родителите.

Областен секретариат на БЧК-Ямбол