Обучение на ПЕС за млади социалисти

13 младежи участваха в обучение в гр. Варна на тема: „Активисти в действие. Как да спечелим президентските избори?“

Семинарът, който се проведе на 1-2 октомври 2016 г. в гр. Варна, бе организиран от партията на европейските социалисти и БСП на тема: „Активисти в действие. Как да спечелим президентските избори?“
Участници във форума бяха президентът на ПЕС Сергей Станишев и председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова, кандидатите за президент и вицепрезидент – ген. Румен Радев и Илияна Йотова, както и членове на предизборни щабове на БСП.


Над 200 млади социалисти от Източна България чуха ситуации от практиката свързани с проблеми в предизборни кампании. На 2-ия ден се обсъди опитът на Румъния начело с Виктор Негреску, който е член на Европейския парламент от групата на социалистите и демократите, ръководител на мрежата на ПЕС- активистите в Румъния. Под слогана „Кампании в действие“– Антон Кутев, член на Предизборния щаб на БСП говори за предстоящата кампания в България за президент и вицепрезидент, която стартира на 6 – ти октомври.
Младежите, които присъстваха на форума са: Иван Стоянов, Янко Добрев, който е член на НС на БСП, Жечка Ганчева, Петър Йорданов, Койчо Койчев, Георги Георгиев, Атанас Стоянов, Стилияна Стоянова, Стилиян Цветанов, Таня Цветанова, Мария Тодорова, Ангела Ганчева и Георги Николов.
Социалистите достойно представиха областта с активното си участие и споделиха, че такива обучения са изключително полезни за младите хора, защото по този начин сверяват знанията си, обменят идеи и провокират себе си с иновативно мислене, което има всеки млад човек, стига да бъде провокиран.

Председател на МО БСП гр. Ямбол – Николина Генчева

14445050_1330042033687405_875463691010292798_o