Обръщение на кмета на Община Ямбол Валентин Ревански по повод Международния ден на хората с увреждания

Скъпи съграждани,

 

На 3-ти декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Дни като този ни напомнят, че трябва да бъдем съпричастни, да търсим решение на проблемите и да постигаме ефективна промяна за живота на хората с увреждания. Отношението към гражданите в неравностойни положение показва зрелостта на едно общество. Нека не забравяме, че всеки от нас може да попадне в такова положение.

На днешния ден по света се организират събития, които целят промяна в условията на живот на хората с увреждания.

Община Ямбол и Сдружение „Гайтани“ също организират мероприятие, посветено на Международния ден на хората с увреждания. Това е концерт-спектакълът „Различни, но заедно“, който няма да се проведе тази година поради епидемиологичната обстановка в България.

Община Ямбол се присъединява към отбелязването на Международния ден на хората с увреждания, отстояващи правото си на достоен живот с воля, смелост и постоянство. Обръщаме се към всички вас, жители на община Ямбол за повече загриженост и съпричастност към най-уязвимите ни съграждани.

От сърце пожелавам на хората с увреждания много поводи за усмивки, да не падат духом, да бъдат силни в изпитанията, за да отстояват себе си и мечтите си за по-добър живот!

 

 

 

С уважение,

 

ВАЛЕНТИН РЕВАНСКИ

Кмет на Община Ямбол