Образователни комплекти за децата на Болярово

Доброволци на БЧК и секретарят по политико-икономическите въпроси на Посолството на САЩ в България Сън Ли посетиха СУ „Д-р Петър Берон“ в гр. Болярово, където предоставиха образователни комплекти на 41 деца от уязвими социални групи, включени в Програмата „Топъл Обяд“ на БЧК.
Визитата е част от мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от USAID, с подкрепата на МФЧК/ЧП, по която още 294 деца от област Ямбол ще получат творчески пакети.
Програмата „Дейности в отговор на COVID-19“ ще подпомогне над 100 000 граждани чрез различни активности – предоставяне на хигиенни и образователни комплекти, откриване на гореща телефонна линия, психологически консултации, онлайн обучения и други.
През изминалия месец като част от програмата стартира и мащабната информационна кампания „Направи го за тези, които обичаш“. Тя цели да насърчи спазването на противоепидемичните мерки и да се бори с фалшивите новини в епидемичната обстановка, предоставяйки на гражданите надеждна информация и ангажирайки ги с каузата да се пазим взаимно.