Образователна екскурзия край морето

Екскурзия с учебна цел проведоха ученици от прогимназиален етап на основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза заедно с техните родители. Мотото: „На децата интересно, на родителите – лесно, а на учителите – спокойно“ беше изпълнено. Перфектна организация, весело пътуване и незабравимо лагеруване. През тези два дни деца и родители бяха безкрайно щастливи, събраха много спомени, нови запознанства и изпитаха незабравими емоции. През цялото време групата се обгрижваше от професионален екип от аниматори, медицинско лице и охранители на които изказваме благодарност. Бяха осигурени различни забавления, игри на плажа в град Приморско и в лагера на ММЦ – футбол, волейбол, детска дискотека.

Атрактивният кораб „Анастасия” привлече вниманието на учениците още при разглеждането на Морската гара в град Бургас. В началото капитанът даде насоки за безопасно поведение на палубата, обясни значението на спасителните жилетки и разясни начина на поставянето им върху пасажерите. Незабравимо преживяване беше и посещението на едноименния остров.
Остава надеждата за всички нас това да се превърне в интересна и полезна традиция, а с усмивките си месец октомври да донесе пътешествие и за малките ученици.
И времето бе с нас – прекрасен слънчев, септемврийски, недъждовен ден! Ще запомним този ден!
Образователната екскурзия се реализира в рамките на проект „Хоризонти” – чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип.