Обновените паркови площи и централната пешеходна улица на Ямбол ще бъдат официално открити

На 7 декември 2018г. (петък) ще се състоят официални церемонии по откриване на две ключови зони в централната част на Ямбол. Участък от главната пешеходна улица в града и централните паркови площи бяха обновени по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. Модернизирането на двата възлови обекта бе реализирано със 100 процента европейско финансиране в размер на  4 816 551 лева, без финансово участие от страна на общината.

В откриването на реновираните зони ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков и кметът на Ямбол Георги Славов. Прерязването на лентата на обновения участък от централната пешеходна улица „Г. Раковски“ (между ул. „Преслав“ и  ул. „Генерал Заимов“) е насрочено за 11.30 часа, в района на обособеното ново площадно пространство със сухи фонтани. Час по-късно, от 12.30 часа ще бъде откриването на обновените паркови площи, източно от Безистена.

С реализирането на дейностите по двата обекта приключи цялостното модернизиране на най-емблематичните места в центъра на Ямбол. Отново с европейско финансиране преди това бяха обновени основният участък от ул. „Г. Раковски“, пл. „Освобождение“, сградата на Безистена, превърната в модерен културно-информационен център, също така ул. „Цар Освободител“, свързваща центъра на града с Градския парк, както и самият парк и основният пешеходен мост към него. В резултат Ямбол има вече напълно нов, съвременен облик на най-възловите зони от градския център.