Областният управител Г. Чалъков на среща с Инициативния комитет за местен референдум: „По-добре организираност, отколкото хаотичност в една екстремна ситуация“

Областният управител на област Ямбол Георги Чалъков се срещна по негова инициатива с Цветан Ревански и Калоян Желязков от Инициативен комитет за местен референдум против настаняването на мигранти в област Ямбол.


Пред представители на медиите  след срещата Георги Чалъков сподели: „Поканих на среща Инициативния комитет, защото исках лично да се запозная с техните искания и със събраните подписи за референдум и да видим с какво Областна администрация може да е полезна. Моята лична позиция по въпроса съм я изразил вече. Подкрепям гражданската инициатива като такава и с интерес ще проследя допитването. Но ние трябва да се съобразяваме и с държавната политика и с процесите извън нашата страна, и да имаме готовност за адекватна реакция при екстремна ситуация“. Пред представителите на Инициативния комитет областният управител е изразил мнението, че ще работи на територията на областта да няма центрове за настаняване на мигранти, като се надява ситуацията да не се промени и това да стане наложително. „По-добре организираност, отколкото хаотичност при една екстремна ситуация“, категоричен бе областният управител Георги Чалъков.