Областна администрация обяви литературен конкурс за гимназисти

С началото на месец октомври, Областна администрация Ямбол дава старт на станалия ежегоден конкурс за ученическо есе, който тази година е на тема “Аз не съм това, което ми се е случило, аз съм това, което съм решил да бъда.”, мисъл на швейцарския психолог Карл Юнг.

        И тази година конкурсът е насочен към учениците от гимназиален етап на обучение, като те ще имат на разположение срок от 25 дни за изпращане на своите творби.

        Журито на конкурса ще бъде в тричленен състав: г-жа Деспа Димитрова дългогодишен преподавател по Български език и Литература, поетесата Ваня Велева и председателят на журито младият писател Боян Боев.

          “Миналогодишният конкурс пожъна страхотен успех, като в него се включиха над 60 ученици от гимназиален етап, от почти всички гимназии не само в град Ямбол, но и в цялата област. Затова, с моя екип бяхме категорични, че конкурсът трябва да се реализира и тази година. Очакваме с нетърпение творбите на талантливите деца на област Ямбол, убедени сме, че темата, която избрахме, ще бъде интересна за тях и отново ще имаме възможността да прочетем страхотни есета!“, коментира областният управител Николай Костадинов.

            Областна администрация приканва всички ученици от гимназиален етап да вземат участие в конкурса, който миналата година предостави на участниците страхотни емоции и възможности за нови запознанства и лични разговори с успешни поети и писатели!