„Нощ на музеите”

В предстоящата „Нощ на музеите” на 20 май 2017 г., вратите на Регионален исторически музей и Етнографски комплекс Каргон ще са отворени до полунощ и входът ще е безплатен. Нова интересна изложба, различни атракции и артистични изяви ще са само част от забавленията, насочени към всички аудитории.

Деца и възрастни, любители на музиката, изкуството, киното и спорта се събират за една уникална нощ да изследват музеите на Ямбол, разположени на комфортна дистанция пеша един от друг. Тази година съпричастен към идеята е и баскетболен клуб „Ямбол”, който предоставя три от наградите за победителите в играта „Моето музейно преживяване IV”. Представители на клуба ще връчат лично наградите, които капитанът на отбора Станислав Говедаров предаде на Стефан Бакърджиев, директор на РИМ – Ямбол, на състоялата се в зала „Диана“ на 29 април 2017г. среща от плейофите на НБЛ.
По своя формат „Нощ на музеите” е широко отворена програма, при това – към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до ценностите, експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания. С увеличаването на броя на участващите музеи, галерии и изложбени пространства в Европейската „Нощ на музеите”, на практика се увеличава и възможността културното послание на тази чудесна инициатива да достигне до още по-голям кръг от хора, и най-вече – до младото поколение.