Нов реанимобил и оборудване за близо един млн. лева ще има ямболската боница

    Ямболската болница ще има ново оборудване за близо един млн. лева. Болницата ще разполага с нов реанимобил от най-висок клас, нова система за обезвреждане на опасните отпадъци и медицинска апаратура, съобщи пред медии изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.
     „Не линейка, а чисто нов реанимобил, оборудван с клас С, така както трябва да бъде“, каза д-р Диманов. По думите му това ще помогне за спасяването на живота на пациенти, претърпели автомобилни катастрофи и други тежки инциденти.
     Старата система за обезвреждане на опасните отпадъци ще бъде подменена, тъй като консумативите за нея вече са много поскъпнали. „Фирмата вдигна цената с 48 процента. Около 100 хил. лева ще бъде икономията и по-добре да ги дадем за заплати“, подчерта д-р Диманов.
Предстои да бъде получено оборудване за новия хирургически блок. „Лапароскопска колона, фиброгастроскоп с колоноскоп. Подготвяме са за новата база и за обзавеждане, освен за отделението по гастроентерлология и на операционния блок“, допълни директорът.
     Заявката за новото оборудване за нуждите на лечебното заведение е одобрена от Министерството на здравеопазването. Процедурите по обществена поръчка за закупуването на реанимобила и медицинската апаратура вече са в ход.