Нов медал за Антоан Иванов

   Младият шахматист Антоан Иванов се завърна в родния Ямбол с ново отличие от силен шахматен турнир в Нова Загора. В конкуренцията на 104 състезатели от страната и чужбина Тони доказа своя талант и завоюва сребърен медал в групата до 12 години. Между първите трима са още настоящият вицешампион на България  по класически шах и републиканският шампион по ускорен шах.    В конкуренция на шахматисти далеч над неговата възраст Тони завърши надпреварата с актив от 4 точки, натрупани от три победи, две ремита и две загуби. Особено ценна от тях е победата над шахматист от Стара Загора, който е с над 700 ЕЛО точки повече от него. /ЕЛО е коефициент, който се придобива от победи на международни турнири/.  

   Турнирът в Нова Загора е част от подготовката за Международния шахматен фестивал „Интелекти на света“, който ще се проведе  от 3 до 5 ноември в Пловдив. 

    „Тони е много талантлив и амбициозен“, казва за състезателя си треньорката  Елица Атанасова. Няма състезание, в което той да е участвал и да е останал без отличие. А най-ценният съвет, който  му дава е: “ Всичко се постига с много труд, вдъхновение и любов към шахмата“.