Нови пагони за военнослужещи от 42-ри механизиран батальон

Батальонът в Ямбол преполови учебно-бойната си дейност през годината с инициатива за насърчаване стремежа на военнослужещите за кариерно развитие и утвърждаване на професионални знания и умения.

„Динамичното първо полугодие от учебно-бойната си дейност приключваме с високи резултати, щастливи сме от успеха на усилията, които положихме от началото на годината, благодаря Ви за отдадеността.” – това посочи на общия сутрешен развод, пред целия личен състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, неговият командир подполковник Ивайло Иванов. Утрото на първия ден от юли във войсковия район на военното формирование премина под войнската традиция за четене на заповеди, връчване на пагони и грамоти.
Поредната инициатива за насърчаване стремежа на военнослужещите за кариерно развитие и утвърждаване на професионални знания и умения започна на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, на който 9 военнослужещи получиха новите си пагони, присвоявайки по-високо звание и ново назначение. На 8 военнослужещи бе присвоено първо сержантско звание „младши сержант”, бяха прочетени заповедите, за съответно повишение на двама военнослужещи в звание „ефрейтор 1-ви клас”, както и за назначение на длъжност.
Като специалисти, в батальона бяха допълнени вакантните длъжности за командири на механизирани отделения, логистици и свързочници.
„Постигнатото дотук от Вас, е само първата поредна стъпка напред в професионалното Ви развитие и занапред след пагона, който днес поставих на раменете Ви, отговорността Ви става още по-голяма” – посочи в обръщението си към младшите сержанти подполковник Иванов – „Вашата роля е една от ключовите за това, да се постигат целите на подготовката, по време на занятия, учения и при реално изпълнение на задачите. От вас зависи успехът Ви занапред в защита честта на пагона, на батальона и на Сухопътните ни войски, вярвам, че ще оправдаете инвестицията на командването във Вас и ще демонстрирате необходимите качества и отдаденост и занапред”.
Подполковник Иванов благодари на целия личен състав за изпълнените през полугодието задачи, като подчерта показаната сила и желание за получения отличен резултат от проведените интензивен учебен процес и учения на учебните центрове „Победа”, „Корен”, „Ново Село”, „Шабла и „Чешнигирово”.
42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, започна днес второто полугодие на тази учебна година с нов началник щаб – майор Христо Василев, който също днес беше представен пред строя и встъпи в изпълнение задълженията си.