Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи се изграждат в Ямбол

В Ямбол продължава изграждането на нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи, които ще свържат различни райони на града и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки.

Първата алея обхваща участъка от кръстовището до Регионална здравна инспекция до комплекс „Доктор Дончев“ с дължина 1000 метра, а втората – участък с дължина 700 метра от училище „Христо Смирненски“ до кръстовището до РЗИ.

Община Ямбол има за цел да изгради безопасна пешеходна и велосипедна връзка към Околовръстен път „Изток“ и комплекс „Доктор Дончев“, както и връзка към новата комбинирана алея, която беше направена миналата година от жилищния комплекс до бившата печатница „Светлина“.

С изграждането на тези алеи ще бъде завършен един велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с обща дължина около четири километра, преминаващ покрай парк Боровец, бивши „Пехотински казарми“, кръстовище с кръгово движение до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, кръстовище до училище „Хр. Смирненски“ и до РЗИ – Ямбол.

Планира се също ремонт на участъка край бившите „Пехотински казарми“ – срещу комплекс „Зорница“. Целта на проекта е да се развива пешеходната и вело инфраструктура и да се създадат условия за спорт и разходки.

Облагородяването на Ямбол продължава и в други райони на града.