Новият областен упрравител на Ямбол встъпи в длъжност

Днес, 27.07.2023 г., новият областен управител на област Ямбол, госпожа Биляна Кавалджиева встъпи в длъжност. Постът бе предаден от досегашния областен управител господин Георги Чалъков.

    „Приветствам госпожа Кавалджиева с Добре дошла на поста областен управител на област Ямбол. Вече имахме възможността да поговорим и да си предадем работата, запознах я със случващото се в областта и новостите, така че разчитаме на един съвсем плавен преход в управлението на администрацията. Тръгвам си с удовлетворение от свършеното, а на госпожа Кавалджиева пожелавам успехи в работата.“, каза господин Чалъков.

    Госпожа Кавалджиева представи накратко приоритетите, към които предстои да се насочи работата на Областна администрация. А именно – безспорната нужда от приоритизиране на проблемите свързани с ВиК мрежата и пътната инфраструктура в областта. Завършването на Болничния комплекс в неговия пълен вид с качествено оборудване и добри специалисти. Привличане на инвестиции към област Ямбол също бе едно от направленията, което бе споменато от областния управител.

    Госпожа Кавалджиева обърна специално внимание и на сектор Култура, в който Областна администрация във времето е оказвала сериозна подкрепа и тя смята да възобнови тези традиции. Контролът за законосъобразност е едно от най-важните задължения на областния управител, на което госпожа Кавалджиева като юрист обърна специално внимание.

    „Обстоятелството, че голяма част от моите приоритети до голяма степен се припокриват с обещанията на вече действащите наши депутати ми дава увереност, че гледаме в една посока не обединени от политическата си принадлежност, а от стремежа за развитие на нашата област.“, коментира госпожа Кавалджиева.

    „Осъзнавам, че някои от казаните неща звучат в сферата на добрите пожелания, но съм уверена, че имам подкрепата, а се надявам да имам и времето, да ги превърна в конкретни действия!“, добави тя.