Нова придобивка за Тамарино

Надя Жечева

В Тамарино отбелязват началото на новата година с нова и дългоочаквана придобивка – нов пенсионерски клуб. При откриването му кметът на общината Атанас Киров изрази очакването си, че това ще се превърне в често посещавано място от жителите на селото, където ще си дават среща и млади, и стари, ще осмислят свободното време, ще разговарят и ще се забавляват. Събитието съвпадна с отбелязване и Деня на родилната помощ.

Подчертавайки значението на този празник към хората, отговорни за новия живот, се обърна Недялка Владева, кмет на селото, която изрази всеобщата признателност за неуморната работа и високия професионализъм. „Вие имате свой принос за нашата надежда в бъдещето, за вярата ни в доброто“, каза тя като не пропусна да добави сърдечна благодарност към общината и лично към г-н Киров за съдействието и подкрепата при ремонтирането и обзавеждането на новия пенсионерски клуб. Янка Колева, председател на клуба, откри първата проява, която домакините организираха на своя територия -отбелязването на Бабинден – един великолепен празник, който създаде настроение и доказа желанието на жените да съхраняват, разпространяват и предават напред във времето богатите местни традиции. Фолклорната група „Сребърни коси“ изпълни народни песни и представи обичая по къпане на бабата, даряването й, благословията за повече здрави и красиви деца. Поздравявайки ги за старанието Янка Колева изрази радостта на всички от новата придобивка. „Този клуб не е само за хората от третата възраст, той е за всички жители на селото. Ще го ползваме за културни прояви, срещи, седянки, веселби, място за общуване между млади и стари, за осмисляне на свободното време“, добави тя и поднесе сърдечна благодарност към хората дали своя принос за осъществяването на мечтата – кмета на общината, кмета на селото, изпълнителите на ремонта, спонсорите Пламен Михалев, Пенка Видева, Иванка Радева, Стоян Владев, Руси Йовчев, английските семейства в селото и всички тамаринци.
Празникът приключи с народна веселба и обещанието, че много скоро тамаринци ще се съберат в клуба за нови съвместни прояви. Възползвайки се от приятната обстановка и присъствието на кмета г-н Киров мъжете на селото го поканиха на разговорка за днешния и утрешен ден на Тамарино, споделиха предложения, нови мечти. И останаха доволни от разбирането и обещанието в Тамарино да се случват още добри неща.