Новата учебна година в Ямбол започна! На добър час, скъпи деца!

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, неговите заместници Михаил Керемидчиев, Енчо Керязов и Васил Александров, председателят на Общински съвет-Ямбол Антон Шиков присъстваха на откриването на учебната година в различни ямболски училища.

Тази година кметът на община Ямбол Валентин Ревански беше на тържеството в Основно училище „Петко Рачов Славейков“, където поздрави всички присъстващи.

„Мили първокласници, виждам колко сте развълнувани, затова първо се обръщам към вас. Предстои Ви да научите много нови и интересни неща от вашите преподаватели! Учете с интерес, бъдете постоянни и много послушни!

На всички  ученици от сърце желая да бъдат – здрави, смели и отговорни! Не се отказвайте от мечтите си, преследвайте ги и винаги помнете, че знанието е сила.

Уважаеми  учители, обръщам се и към Вас с цялото уважение, което изпитвам към Вашето благородно призвание – да образовате и насърчавате нашите деца! Пожелавам Ви да имате много сили и търпение!“, каза Ревански.

Кметът изказа своята признателност към всички  родители, затова че са отгледали такива прекрасни деца! „Искрено се надявам те да останат и да се развиват в своя роден град“, допълни още той.

Заместник-кметовете също бяха част от празника. Васил Александров уважи поканата на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, където присъства и проф. дпн Албена Чавдарова, заместник-министър на образованието и науката и възпитаник на учебното заведение.

Енчо Керязов беше гост на откриването на новата учебна година в Основно училище „Любен Каравелов“ и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, а Михаил Керемидчиев гостува на други две ямболски училища –  Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ и Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“.

Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков беше част от тържеството на Начално училище „Проф. Петър Нойков“.

Припомняме, че ямболските училища днес посрещат 7052 ученици, разпределени в 319 паралелки. Прага на училището днес прекрачиха 678 първокласници. Подготовката на петгодишните и шестгодишните деца за училище се осъществява в 51 подготвителни групи с 1246 деца.

С радост и настроение учебната година започнаха и детските градини, в които са записани 2316 деца.