Новата учебна година в община „Тунджа“

Повече от 1000 ученици прекрачиха вчера прага на  десетте  училища на територията на община Тунджа“. Повече от 500 деца са записани в детските градини на общината. На 17 септември започна първата учебна година на Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево – второто средно училище на територията на общината. Празничният ден в училището беше споделен от Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, който връчи еднократно финансово стимулиране на 15-те осмокласници, избрали да се обучават по професията „шлосер“.
Финансова подкрепа получиха и 18-те осмокласници в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, община „Тунджа“, които ще се обучават по специалността „лозаровинарство“. Финансовите стимули на учениците връчи Станчо Ставрев- заместник-кмет на общината.


В първия учебен ден заедно с учениците, родителите и учителите в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново беше Ели Василева, заместник-кмет на община „Тунджа“, а заместник-кметът Георги Чалъков участва в празника на ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево.
В празниците на общинските училища се включиха секретаря на общината Андон Кръстев, директори на дирекции и експерти от общинска администрация.
Заедно с поздравите по повод началото на учебната година, първокласниците и децата от детските градини получиха подаръци, осигурени от общината. Образователни игри, дидактични материали и книжки зарадваха и децата от детските градини.
Първият учебен ден в община „Тунджа“ събра всички заедно- деца и ученици, учители, родители, общественост и община.