Никола Караманолов от СКЛА„Радио 999“ покри норматив за Световното първенство

Атлетът от Спортен клуб по лека атлетика „Радио 999“ Никола Караманолов покри норматива за Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години по време на националния шампионат за юноши и девойки до 18 години, който се проведе на стадион „Берое“ в Стара Загора.

Възпитаникът на Петрана Чамова покри норматива на 100 метра за шампионата на планетата до 20 години в Лима (Перу). Той записа 10.50 секунди и победи националния рекордьор за юноши Денис Димитров (10.58) и Борислав Рапонджиев (ЦСКА) с 10.80.

Караманолов заедно с четвъртия от еврошампионата за юноши от Йерусалим 2023 Христо Илиев, Борислав Попгеоргиев и Марин Димитров сформираха щафета 4 по100 метра. Четиримата се доближиха до националния рекорд за юноши, който е 40.56 секунди, и бягаха за 40.70.

Успехът на Караманолов е изключителен не само за Ямбол, но и за българската атлетика като цяло. Младият състезател е част от школата на  клуб „Радио 999″ и е тренирал само под ръководството на Петрана Чамова. През зимата той стана шампион на страната в зала на 60 метра, а сега отново показва, че има потенциал да бъде конкурентен и на международната сцена.

Община Ямбол изразява искрената си радост от това постижение и пожелава на Никола Караманолов още много успехи, както и добро представяне на предстоящото Световно първенство!