Николай Чистов: „Синя България“ е най-верният  десен път, другото е грешна посока

Трима кандидати за народни представители  в 31 МИР – Ямбол издигна Коалиция „Синя България“ за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание. 

Водач на листата е Николай Чистов – икономист, земеделски производител и предприемач, експерт в сферите земеделие и храни с над петнадесетгодишен стаж във водещи компании в сектора, политически активен гражданин повече от десетилетие – представител и защитник на дясното в политическия и икономически смисъл, последователен поддръжник на усилията за правосъдна реформа и непрестанната борба за справедливост и защита на демокрацията. По настоящем част от „Синя България“ като гражданска квота, но силно свързан с БЗНС и Десен Форум, които са част от коалицията;

Втори е Д-р Светлозар Кривошиев – експерт в сферата на здравеопазването и охраната на труда, опитен политик с ясно изразени десни възгледи;

В листата е и Красимир Коев – представител на местния бизнес, който е подкрепен от ЗНС – част от коалицията „Синя България“.

 

Синя България“,  с номер 3 в интегралната бюлетина,  е  естествено появил се политически субект, който има за цел да предостави алтернатива на десните избиратели, споделя водачът на листата в Ямбол Николай Чистов.

Това е  коалиция на хората  от средната класа, които виждат как държавната администрация постоянно расте и увеличава административната тежест, как държавата разходва рекордни бюджети с много ниска ефективност или дори с нулева, как големите центристки коалиции като ГЕРБ, ДПС и ПП се надпреварват по ляв популизъм, а реални реформи в България няма.

 „Синя България“ работи в посока разширяване на коалицията в посока на Демократична България(ДСБ и Да България) и СДС, за да обедини  всички десни избиратели в България.

 В преследване на правосъдна реформа и търсене на справедливост, много десни избиратели бяха излъгани и поставени в капан на популизма на центристки и дори леви икономически политики, някои от които всъщност носят ужасяваща несправедливост сами по себе си.

Срещу пенсионния модел на България бяха извършени неколкократни атентати. Ние от  „Синя България сме категорични, че идеята минималната пенсия да е над линията на бедност е тежък популизъм и некомпетентност, а минималната пенсия  е огромна несправедливост към хората, които я получават. Най-важно за осигурителния модел е разбирането, че всеки трябва да получава според приноса си в системата, единствено така младите работещи ще имат доверие в системата. Българите под линията на бедност трябва да се подпомагат  през социално подпомагане.  Сто лева на Коледа или Великден за всички – е див популизъм, при който много милионери получават 100 лева награда от популистите заради това, че са крили осигуровки цял живот.  Срещу това заставаме  ние от „Синя България“! Заставаме и срещу решението на центристите в парламента да изсипят милиарди от данъците на всички българи в Топлофикация „София“! Вероятно малка част избирателите в Област Ямбол са запознати с тази практика, но за нас не е справедливо хората от цяла България да субсидират парното на столичани,  практика, наследена от тоталитарния режим.

Земеделец по призвание, Николай Чистов и „Синя България“ вярват, че сектора има огромен потенциал за развитие,  но са нужни смели реформи, които да осигурят напояване на максимален дял от българската земеделска земя. Вярваме в земеделските производители и НЕ, ТЕ НЕ СА ТЕРОРИСТИ! Българските земеделци винаги са били много важна част от обществото, пазители на български традиции и обичаи, на българското село, хора с естествени десни убеждения, разчитащи на собствените си усилия в търсене на по-добър живот, част от икономическия двигател на България и предприемачи с огромен потенциал за инвестиции и нови високоплатени работни места.

Коалиция „Синя България“ – с номер 3 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление