НАЧАЛО НА СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ СЕЗОН ЗА БОКСЬОРИТЕ ОТ КЛУБ „ДИМОВ БОКСИНГ“

След активна зимна подготовка, боксьорите на „ДИМОВ БОКСИНГ“  – гр. Ямбол, започват участието си в състезателните сесии за 2021 г., съобщи за ЯмболПРЕС президентът и треньор на клуба Ангел Димов. Състезателният календар на БФБокс е одобрен и публикуван още в началото на годината и подготовката на състезателите е изцяло съобразена с него. Определени са участниците в първите два спортни форума, които предстоят през март и април.

От 23 до 29 март в гр. Русе, ще се проведат Държавно Лично отборно първенство и Купа „България“ за жени и девойки. Ямболският клуб „ДИМОВ БОКСИНГ“ изпраща две свои състезателки. За златните медали ще спорят Даниела Керемедчиева при девойките в кат. 46 кг и Кристина Андонова при жените в кат. 54 кг.

Следващото предизвикателство за „ДИМОВ БОКСИНГ“ ще бъде от 7 до 11 април в гр. Кърджали, където ще се проведат Държавно Лично отборно първенство и Купа „България“ за юноши. Там клубът ще изпрати отново двама състезатели. С амбиции за шампионски титли ще заминат Севар Огнянов – кат. 63 кг и Денислав Димитров – кат 66 кг.

През тази година състезанието, в което не само ще участва, но и ще домакинства „ДИМОВ БОКСИНГ“, ще се проведе в Ямбол от 9 до 13 юни. БФБокс е възложила на „ДИМОВ БОКСИНГ“ да организира провеждането на  Държавния личен шампионат за младежи.

Пожелаваме успех на най – младия боксов клуб в Ямбол и достойно представяне на всички негови картотекирани боксьори в предстоящите спортни събития от календара на БФБокс за 2021 г.

Екип ЯмболПРЕС