Начало на новата учебна година! Ямболските училища посрещнаха над 7200 ученици!

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, неговите заместници Енчо Керязов и Васил Александров, председателят на Общински съвет-Ямбол Антон Шиков и секретарят на Община Ямбол Камелия Любенова присъстваха на откриването на учебната година в различни ямболски училища. Тази година кметът на община Ямбол Валентин Ревански беше на тържеството в Средно училище „Свети Климент Охридски“, където поздрави всички присъстващи.
„Днес е особено важен ден за първокласниците, затова първо се обръщам към вас. Училището е мястото, в което ще научите много и ще създадете нови приятелства. Вярваме, че ще се справите отлично, а ние ще се радваме на всеки успех, който постигнете! На всички ученици желая да бъдат старателни, усърдни и отговорни в ученето си. Помнете, че успехът идва с труд и постоянство. Не се отказвайте от мечтите си и вярвайте в себе си, защото вие сте бъдещето на нашата страна и нашия град!“
Кметът на Ямбол изрази своето уважение към учителите и им благодари за професионализма и любовта към образованието и благородната професия и ги призова да разкажат на нашите деца, че Ямбол е градът на българското знаме. Той изказа признателност към родителите, затова че са отгледали прекрасни деца.
Припомняме, че ямболските училища днес посрещат 7234 ученици. Прага на училището прекрачиха 670 първокласници, като всяко от тях получи подаръци от Община Ямбол и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Подготовката на петгодишните и шестгодишните деца за училище се осъществява в 51 подготвителни групи с 1308 деца.
С радост и добро настроение учебната година започнаха и детските градини, в които са записани 2380 деца.