Национална седмица на четенето в Народно читалище „Зора-1945“ – Ямбол

Литературните четения са важна част от визитката на читалище „Зора-1945“.
Миналата седмица запознахме момичетата и момчетата от 5 „г“ клас на ОУ „П. Р. Славейков“, с преподавател Петя Данкинова, с личността и творчеството на Христо Смирненски. Поводът беше навършването на 120 години от рождението му.
В рамките на Националната седмица на четенето ни гостуваха деца от ДГ „Пролет“. На 23 октомври – групи „Пеперуди“ и „Черешки“. На 24 октомври – групи „Звездички“, „Сърчице“ и „Пинокио“, а на 25 октомври – „Мики Маус“ и „Ягодки“. В съответните дни: над 50, над 70 и отново над 50 деца.

„Запознахме“ нашите приятели с прекрасната ни библиотека и реда в нея, а после в Арт салона на читалището те бяха една очарователна публика, за която ние четохме стихотворения на Асен Разцветников, Недялко Йорданов и Виктор Самуилов. След това се превъплатихме в ролите на „Добрите стопани“ Мързелан и Мързеланка от едноименната приказка на Асен Разцветников.
Не само ние се погрижихме за доброто настроение на нашите гости. Децата ни поздравиха с различни стихотворения и песни. Бяхме очаровани от изпълненията на „Аз съм българче“ и „Отечество любезно, как хубаво си ти“.
На всяка от групите подарихме книжка за библиотеката им.
За нас тази седмица беше наситена с много мили емоции и добро настроение.

НЧ“Зора- 1945″