Национален семинар със специалисти по водно спасяване от БЧК

На 18 и 19 април 2018г., Ямболската червенокръстка организация е домакин на Национален семинар със специалисти по водно спасяване от всички областни организации на БЧК. Покана за участие е отправена към представители на образователни институции и местната власт – партньори на БЧК – Ямбол, като целта е да се представят добрите практики и споделяне на опита във връзка с осъществяването на програмите за превенция на водния травматизъм  на БЧК сред деца от различни възрастови групи.    

        В програмата е предвидено:

 

  • 18 април 2018г., 15.00ч., зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК – Ямбол:

        Представяне на добри партньорства и взаимодействие с институциите на Ямболската червенокръстка организация за успешно интегриране на програмата „Приятели с водата“ в учебните планове на част от училищата от област Ямбол.

  • 19 април 2018г., 10.30ч., СУ „Пейо Яворов“ – град Стралджа:

        Демонстрация на модел на преподаване, чрез открит урок с ученици от 2 клас на СУ „Пейо Яворов“ по две теми от програмата „Приятели с водата“. След урока ще се проведе среща и дискусия с ръководството и педагогическия екип на училището за споделяне резултати, ползи и  трудности при осъществяването на програмата през годините.