Народни представители от ГЕРБ обсъдиха с учители в Ямбол реформата в образованието

„Образованието е национален приоритет и когато говорим за качествено образование трябва всички заедно да работим за тази кауза“, заяви в Ямбол при среща с учителите в града народният представител Милена Дамянова. „В бюджет 2017 са отпуснати допълнителни средства за образованието в България в размер на 223 милиона лева“, допълни още председателят на парламентарна Комисия по образование и наука.
Срещата, организирана от Секция „Учители“ към ПП ГЕР-Ямбол, бе по повод 5 октомври-Международен ден на учителя и се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.
Срещата откри областният координатор на ГЕРБ и кмет на Ямбол Георги Славов, който увери присъстващите, че община Ямбол ще продължи да ремонтира и обновява базата в учебните заведения, защото модернизираната среда е предпоставка за по-качествена образователна услуга.


Народният представител и зам.-председател на Комисията по образование и наука Галя Захариева благодари на учителите за техния професионализъм и отговори на въпроси, свързани с новите моменти във връзка с прилагането на Закона за предучилищното и училищно образование.
На срещата присъства и народният представител Иван Чолаков.Той пожела на учителите сили и творческо дръзновение и ги призова да не забравят, че да си учител не е просто професия, а призвание.
Специален поздрав към учителите бе изпълнението на Камерен ансамбъл „Дианополис“.

01 02 03 05 06-1 07