Народният представител Мария Цветкова проведе срещи в община „Тунджа“

Депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Мария Цветкова, избрана от Ямбол, се срещна с жители на ямболските села Генерал Инзово и Ботево.

Във връзка с протестите Цветкова коментира, че всеки има право да изрази по демократичен начин своето недоволство, но нека протестиращите да не се превръщат в политически инструмент и да не позволяват да станат жертва на противоборството между институциите. Според Цветкова протестите са полезни, тъй като те ще помогнат да бъдат пренасочени приоритетите.

„Онова, което сме обещали на хората по време на изборите през 2017 г. е записано в коалиционното споразумение и ние държим то да бъде спазено. Сред основнитеангажименти, за реализирането на които не сме спрели да настояваме,  са постигането на 300 лв. минимална пенсия от януари 2021 г., безплатни детски градини за децата от семейства със средни и ниски доходи, въвеждане на предмет „Родолюбие“ в учебните програми и военно обучениеза по-големите, финансово обезпечаване на доброволна военна служба и възстановяване на наборната в бъдеще“, поясни Мария Цветкова.

Като важен приоритет тя очерта приемането на Концепцията за справяне с проблемите, които произтичат от циганските общности и мерки срещу битовата престъпност. Цветкова даде пример с отхвърления наскоро законопроект на ВМРО за въвеждане на доброволни отряди, които да са в помощ на служителите на МВР и в защита на гражданите, особено в малките населени места. Законопроектът на ВМРО не бе приет заради скандал в пленарната зала и несъстоятелни атаки срещу Патриотите от страна на ДПС. 

По време на срещите народният представител Цветкова изрази задоволството си, че на първо четене са приети промените в Закона за задълженията и договорите за десетгодишна абсолютна давност, внесени по тяхна инициатива, който е първа стъпка към прекратяване на явлението „вечен длъжник“.

На срещата с Цветкова в с.Генерал Инзово присъства и кметътна селото МартинЕнев.

По време на разговорите с жители на с.Ботево общинският съветник от ВМРО в общ. Тунджа Пейо Пеевкоментира основни проблеми на селото. Сред тях – нуждата от ремонт на купола на храма “Рождество Богородично”, проблемът с незаконното изсичане на горите, недостатъчен полицейски надзор, липса на “легнали полицаи” на пътя до училището и необходимост от камери, които да предотвратят пътни инциденти. 

Присъства и кметът на селото Георги Танев, който благодари на Мария Цветкова, избрана за депутат от област Ямбол, че посещава селото и се интересува от местните проблеми. 

С жителите беше обсъдено и предстоящото изграждане на зелена зона за отдих със средствата, спечелени по проект на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).