Народният представител Мария Цветкова награди с парични средства победители в крос „Диана“ в Ямбол

За 54-и път в Ямбол се проведе традиционният републикански лекоатлетически крос „Диана“, който събра едни от най-добрите бегачи в страната. В спортната проява в градския парк участваха над 100 състезатели от различни възрасти, сред които и ученици от ямболски училища.

Народният представител от ВМРО Мария Цветкова беше гост на най-старото атлетическо съзтезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите трима при девойките под 18 години и при мъжете.

На дистанцията 4000 м при мъжете с много силен резултат спечели националният шампион на полумаратон и маратон Исмаил Сенанджи (Евър – Варна), следван от Сава Тодоров (Дунав – Русе) и Цветан Бахчеванов (Атлет 2004 – Поморие).

Шампионка при девойките под 18 години с убедителна преднина стана представителката на домакините от клуб „Тунджа“  – Ямбол Станимира Христова,  а на второ и трето място завършиха Зорница Добрева (Евър – Варна) и Деница Желязкова (Стогос 2006 – Нова Загора).

Депутатът от Ямбол Мария Цветкова е бивша атлетка и се е състезавала за Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – организатор на проявата. Тя поздрави победителите и им пожела нови спортни успехи, воля и желание за победа.

„Приветствам организаторите на традиционния крос „Диана“, благодарение на чиято всеотдайност най-старото атлетическо съзтезание в България не е прекъсвано в продължение на 54 години. Така се продължават традициите, а Ямбол се превръща всяка година в домакин на една от най-авторитетните спортни прояви“, заяви Мария Цветкова.