Напредват ремонтите дейности на улица „Търговска“ в Ямбол

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Михаил Керемидчиев провериха напредъка на ремонтните дейности на централната ямболска улица „Търговска“, в участъка от площад „Освобождение“ до улица „Преслав“.  Голяма част от настилката вече е подменена, изграждат се цветарници, монтирано е ново улично осветление, поставя се нова паркова мебел. Предстои и монтирането на обществена чешма.  Проектът е изготвен преди осем години и оттогава и строителните технологии, и материалите са претърпели развитие.

Това е причината настоящото ръководство на община Ямбол да направи промени в този проект –  строителните материали са подменени с нов вид и с по-високо качество.

 „Изпълнителят е спазил това изискване, към момента сме доволни от изпълнението. Очакваме ремонтът да приключи до няколко месеца, по-рано от предвидения срок. Надявам се, че гражданите ще бъдат доволни от това, което е направено“, коментира кметът на Ямбол.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на Община Ямбол – втори етап“ се изпълнява в рамките на Инвестиционната програма на град Ямбол и е част от Инвестиционен приоритет „Градска среда“.

Припомняме, че изпълнението на този проект се осъществи,  благодарение на направени повторни анализи и редуциране на разходите за други обекти и спестените от тях средства, както и остатъчни средства от програмата.

Още информация за дейностите може да видите чрез този линк: https://fb.watch/cF1LQtTxnj/