Наградиха победителите в първия конкурс за Коледна украса в Община „Тунджа“

Таня Инджова от с. Бояджик е победител в конкурса за най-красива външна коледна украса на домовете на хората от населените места в Община „Тунджа“. На второ място е Васил Добрев от с. Кабиле, трета е класирана украсата на Камелия Петкова от с. Кукорево.

„Благодаря на всички вас, които участвахте в конкурса и сте решили да внесете повече красота в нашите населени места. Хубаво е, че сред участниците има повече млади хора, защото са провокирани да се включват в инициативи на общината“, поздрави участниците кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев и допълни, че самата идея е също на млад човек – Даниел Петров от с. Кукорево, който беше включен с комисията за класиране. „Нямаме никакви основания за песимизъм, напротив имаме основание за гордост, че живеем в една хубава, българска, европейска община, а как ще изглежда животът ни в нея и при какви условия и настроения ще живеем, зависи единствено от нас самите“, каза още Георги Георгиев и обяви, че очаква от гражданите на Община „Тунджа“ да искат и да дават предложения, уверявайки ги, че ръководството на общината ще направи всичко, което е възможно, да ги удовлетвори.

Кметът връчи наградите – за първо място 400 лв., за второ 300 лв., за трето 200 лв., а като поощрителни награди всички участници получиха официалният календар на Община „Тунджа“ за 2023 г.

На награждаването присъстваха и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова и цялото ръководство на общината, а срещата се превърна в разговор какво е направено досега и какво още може да се случи в населените места на общината, от които бяха участниците в конкурса.