Награда за лекар с ямболски корени

Кметът на Сливен Стефан Радев награди с почетният знак на града доц. Димитър Петков, д-р Антон Елкин и медицинската сестра Цанка Тодорова от болница „Тракия“-Стара Загора.
Наградата се дава заради проявен професионализъм и участие в 10-часова операция за спасяването на пострадала в катастрофа бременна жена и бебето й през месец юни 2017 г.

Кметът подчерта, че наградата е най-малкото, което може да се направи за хората, които в ежедневието изпълняват своите служебни ангажименти, особено, когато става въпрос за работа в името на здравето и живота на другите.
На церемонията присъства и Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров.

Доц. Димитър Петков е роден в Ямбол. От 1991 до 2008 г. работи в Клиника по Съдова хирургия в Медицински факултет  на  ТУ- Стара Загора. Притежава специалности по обща и съдова хирургия и e Републикански консултант по съдова хирургия. През 2006 г. защититава докторска дисертация. Притежава и квалификация по Здравен мениджмънт. От 2008 г. работи като съдов хирург в МБАЛ „Свети Иван Рилски”, Стара Загора, в която е началник на Отделението по Съдова хирургия. Член  на Дружествата по Ангиология и Съдова хирургия, Флебология, Българското дружество за Ендоваскуларна Терапия,European Society for Vascular Surgery, International College of Angiology. Удостоен  с Наградите на съюза на учените в България, на Японската хирургична асоциация,на III Балкански конгрес по съдова хирургия и на 44 световен конгрес на International College of Angiology. Бил е гост лектор в Атланта, Чикаго,Филаделфия,Париж. Участвува в множество разработки, публикувани в специализирани издания и представени на международни форуми в Европа, САЩ и Азия. Част е от колективите написали книгите „Съдови заболявания” и „Диагностика и лечение на хронична венозна болест“. Доцент  към Медицински Факултет на Тракийски Университет, Стара Загора.