Набират рисунки за кампанията „Подай ръка- спаси живот“

И тази година Община Ямбол продължава традицията в навечерието на Коледа да организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца.

Вече четиринадесета поредна година с кампанията на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“ се набират средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение. И този път основната инициатива за набиране на средства ще бъде разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини.

         В тази връзка Община Ямбол обявява традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“. В него могат да участват деца на възраст от пет години до осми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

         Първа група – деца от подготвителни групи – 5-6 годишни

         Втора група – ученици от I клас до IV клас

         Трета група – ученици от V клас до VIII клас

         Първата награда в трите възрастови групи е 50 лв. В допълнение, класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на цена 1 лев, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки, както следва – две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол, 2021.

         Крайният срок за представяне на рисунките е 01 ноември 2021, включително, на адрес: 8600 Ямбол, пл.“Освобождение“ №1 – КИЦ „Безистен” , за конкурса „Коледа“.