Музикален празник с „Дианополис“

 В истински музикален празник се превърна традиционният новогодишен концерт на Камерен оркестър „Дианополис“. Красивата и с уникална акустика зала „Съвременност“ на ямболския Безистен беше домакин на музикалното събитие..
Любителите на класическата музика възторжено аплодираха богатта и разнообразна програма, подбрана от диригента маестро Илиевски –
„Ямболска празнична увертюра“ на Константин Илиевски, „Рондо ала турка“ на Моцарт, „Адажио“ из „Патетичната соната“ на Бетовен, „Унгарски танц №5“ на Брамс, „Чардаш за туба и оркестър“ на Монти, ария на Адела из оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, „Виена, ти си градът на моите мечти“ от Сиечински, „Персийски марш“ на Йохан Щраус-син, „Танц съссаби“ из балета „Гаяне“ на Хачатурян, „Полетът на бръмбъра“ от Римски-Корсаков, „Валс №2“ на Шостакович и други.
Гост-солист на красивото музикално матине бе италианският тубист Джанмарио Страпати, когото публиката щедро аплодира за майсторсикте му изпълнения. Ненадминатата ямболска оперна певица Цветомира Гицова също внесе много цвят и класика с двете арии, които изпълни изящно и допринесе за празничността на концерта.