Млади атлети на клуб „Тунджа“ заминаха на състезание в Полша

Голям успех на младите лекоатлети от Клуб по лека атлетика „Тунджа „-Ямбол е включването на три състезателки – Паолина Иванова-6 клас, Борислава Мангелова-6клас и
Марая Стоянова-5-клас,  в българския отбор за участие в Спортното събитие“ Игри-атлетика без граници“ в гр.Краков, Полша. Българският отбор отпътува днес, 10 август, а треньори на младите ни таланти са зт Йордан Атанасов и мс Галина Атанасова. 

Подрастващите атлети са селектирани на база класиране от националния шампионат по петобой за  възрастова група до 14 години  и са от 31 атлетически клуба от цялата страна.

„Игри – атлетика без граници“ ще се състои от 11 до 15 август 2022-а в красивия полски град и ще събере 800 момичета и момчета от десет европейски страни.

Българският отбор в в състав 80 състезатели и 11 треньори от Хасково, Стара Загора, Пловдив, Харманли, Ямбол, Велико Търново, Червен бряг, Варна, Плевен, Враца, Луковит, Бургас, София, Видин, Костенец, Благоевград, Петрич и Разград.

В отбора е и националният шампион на многобой в зала и на открито Васил Антонов (Радуканови – Видин).

Организаторите са предвидили и различни образователни семинари на теми здравословно хранене и екология. Всички участници ще имат възможност да посетят и забележителностите на Краков.

Успех на всички деца!