Младите шахматисти на Ямбол печелят медали в силни турнири

   Шахматен турнир „Тракийско конче“ се проведе за дванадесети път в Стара Загора в последните дни на месец май.  Участниците  в него бяха разделени в 2 групи  – А турнир за деца от 9 до 16 години и Б – за деца до 8 години. Младият ямболски шахматист Антоан Иванов, който скоро се завърна от шахматен турнир в Русия с изключително успешно представяне, и този път се представи блестящо. Той зае първо място в генералното класиране и стана дванадесетия носител на купа „Тракийско конче“. Тони не допусна загуба, финишира с актив от 5 победи и 2 ремита. Според неговата треньорка Елица Атанасова, това е едно от най-големите и престижни успехи на Антоан – да спечелиш шахматен турнир до 16 години, а да си само на 11. 

   След като миналата седмица Мартин Вълчев спечели златен медал в категорията деца до 4 клас в турнир на ОДК -Ямбол, тук той продължи своята серия от силни представяния. Марти спечели 4 точки и половина от 7 възможни. Изправи се срещу по-големи и по-опитни противници и ги победи, натрупа ценен опит и е сред лидерите в най-масовата и много силна група момчета до 10 години. За отбелязване е, че Мартин тренира шах само от 11 месеца. 

 Страхотно се представи и Никола Стоянов. Миналата седмица той стана едноличен шампион до 8 клас на турнира в  Ямбол, а в Стара Загора финишира с 5 победи от 7 срещи.  В генералното класиране се нареди в топ 10 до 16 години, а в категорията до 12 години е сребърен медалист. Ники показа голямо шахматно израстване, игра с огромно желание и амбиция и заслужено се нареди на почетната стълбичка. 
Антоан Иванов, Мартин Вълчев и Никола Стоянов се подготвят под ръководството на треньорката Елица Атанасова.
  В А турнир участие взе и 9 годишната Виктория Николова, която спечели 3 победи. В групата за деца до 8 години се състезаваха 22 деца. Представител на ШК „Тунджа“ Ямбол бе 7 годишният Александър Атанасов, с треньор Стоян Стоянов. Той също се представи на много високо ниво, спечели 5 игри от 7 възможни, спечели златен медал и зае втора позиция в генералното класиране.