Михаил Калдъръмов гостува в читалище „Зора 1945“

Екипът на Народно читалище „Зора-1945“ продължава практиката си да среща децата на Ямбол с изявени автори. Михаил Калдъръмов ще гостува в града ни на 22 ноември 2018 г. /четвъртък/ с книгата си „Дракончето в мен“.
Книгата е подходяща за ученици от 3 и 4 клас. Разказът „За хората и маймуните“ от нея е включен в учебника по български език и литература за учениците от 4 клас на издателство „Просвета“.
Срещите с Михаил Калдъръмов щe се проведат с ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ и от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Прилагаме кратка информация за книгата от страницата на издателство „Жанет -45“.


Дракончето в мен“ от Михаил Калдъръмов
Едно малко момиче заминава с родителите си в далечна Малайзия. Ще се върне оттам с вързопче истории за дракони, крокодили, маймуни, падащи от небето риби и за какво ли още не! Даже има и една история с шарени топки, в която прелита пиленцето Жълтурко. Всичко това е разказано с много любов, с много смях и настроение. Книгата ще се чете с вълнение и интерес не само от децата, но и от всички, които са съхранили у себе си любопитството към света, чувството си за хумор и спомена за неповторимото детство.
Прочетете повече тук: http://www.segabg.com/article.php?id=887834
Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк.
Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава.
Негови творби са преведени на английски език.
„Дракончето в мен“ е първата му книга за деца.