Митнически служители задържаха близо 8 тона дизелово гориво

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха  7690 литра енергийни продукти с характеристики на дизелово гориво при три отделни проверки на територията на Бургас и област Ямбол.

На 23.07.2019 г., митническите служители откриват при проверка на складова база на територията на град Бургас два ПВЦ-съда с монтирани кранове и 114 пластмасови туби, съдържащи общо 2090 литра жълтеникава течност с характеристики на дизелово гориво.  При проверката не са представени никакви документи за горивото по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Горивото е задържано, взети са проби за лабораторен анализ и след излизане на резултатите предстои бъде образувано административнонаказателно производство.

Други 4200 литра  дизелово гориво са задържани при проверка на 10.07.2019 г. във ведомствена бензиностанция, намираща се в стопански двор на територията на област Ямбол, поради  несъответствие на състава на горивото с представените за него документи. Взети са проби от горивото, които да бъдат анализирани в митническа лаборатория. Работата по случая продължава.

Още 1400 литра дизелово гориво са иззети  от ведомствена бензиностанция на територията на град Бургас за несъответствие на състава на горивото с представените документи за него, което е установено от извършената експертиза в митническа лаборатория. По случая е  съставен акт за установеното административно нарушение.