Мехмед Атипов – писателят-електротехник

Млад, талантлив и помъдрял. Такъв беше гостът  във втората вечер на литературните дни „Ямбол чете” Мехмед Атипов.  Тъжните, но истински разкази събрани в първата му книга „Невидим живот” впечатляват с мъдростта и точността си. „Зрял дебют с различни разкази от една неизмислена съвременна проза” – така представи автора литературният домакин на срещата Тенко Тенев.

     „Книгата ми  ще ви поднесе друг свят, други хора, друг начин на живот”, сподели Мехмед Атипов. „ С тези разкази искам да оставя следа след себе си и едновременно с това да покажа истинските истории на хората от моето детство, видени през погледа на млад човек”, допълни още той. По думите му в текстовете е вплетен родният драгиновски диалект, който дава душа на разказите.

    За редактора на книгата  Христо Карастоянов Мехмед Атипов влиза в литературата подготвен.  За публиката в Ямбол  разказите бяха приятно преживяване в очакване на уловката в края. А за всички, докоснали се до творчеството на писателя- електротехник, страниците на „Невидим живот” са пътуване във времето, докосване до неповторимата атмосфера от недалечното минало на българското село.