Местни избори 2019: „Тунджа“ е социална община

Тунджа е социална община, а Болярско е най – социалното село в нея – с тези думи започна срещата на кандидата за кмет Георги Стоянов Георгиев и листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа с местната общност. Един от най – модерните и функционални домове за стари хора в България; домашен социален патронаж, който обслужва пет населени места; обществена трапезария с европейско финансиране по Програма „Топъл обяд“; дом за жени с деменция; широк спектър от услуги в домашна среда – всичко това дава изключителния социален облик на малкото населено място.

      Местната общност на село Болярско благодари за политиките за хората, но и поиска още конкретни неща – рехабилитация на уличната мрежа, допълнителна автобусна спирка, ремонт на читалището и прецизиране на уличното осветление в определени части на селото, това са очакванията на хората за новия управленски мандат.

     С прекрасните изпълнения на Фолклорен ансамбъл Тунджа, с дух и настроение, с перспективата на правилния избор с номер 56 приключи и тази вълнуваща среща. Защото ЗАЕДНО ТУНДЖА МОЖЕМ!

 

С прекрасните гласове на местната певческа група в препълнената читалищна зала започна срещата на кандидата за кмет Георги Стоянов Георгиев и листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа с жителите на Бояджик. В емоционалното и вълнуващо слово кметът на селото и кандидат за следващ мандат Елена Маджарова направи ретроспекция на свършеното и очерта хоризонта за развитие за предстоящите четири години.

     На село Бояджик му предстоят много нови инвестиции с европейско финансиране и със средства от общинския бюджет. Предстои да бъде подписан договорът за реализиране на най – мащабния проект за ремонт на общинска образователна инфраструктура на стойност над 600 хиляди лева и той е за местното училище. В рамките на него ще бъде изцяло санирана училищната сграда и ще бъде изградена нова отоплителна система. Нов стадион с функционални тренировъчни и състезателни футболни игрища ще  има през следващата година село Бояджик. В момента общината провежда процедура за избор на изпълнител на дейностите. Предстои с европейско финансиране още да бъде подменена част от водопреносната мрежа и да бъдат ремонтирани прилежащите улици. Кандидатът за кмет Георги Стоянов Георгиев пое ангажимент съвместно с ВиК Ямбол да продължат усилията  за решаване на основния и най – наболял проблем на селото, свързан с ритмичното и пълноценно водоподаване.

     Подкрепата за кандидатите на Коалиция „БСП за България“ за община Тунджа и село Бояджик заяви заместник – председателят на Народното събрание и депутат от Ямболски многомандатен избирателен район Кристиан Вигенин. В обръщението си към местната общност той подчерта силните  и пълноценни политики за хората, които общината реализира. И зарадва местния футболен обор с великолепна изненада – нови екипи за новия състезателен сезон. Именно от село Бояджик е и стипендиантът на Кристиан Вигенин за 2019 година – студентката по право Пламена Парапанова. Народният представител ежегодно подкрепя млади хора от община Тунджа с успехи в образованието.

     С много настроение и с изпълненията на Фолклорен ансамбъл Тунджа, с посланието ЗАЕДНО ТУНДЖА МОЖЕМ с номер 56 завърши и тази среща конструктивна, но и вълнуваща, и емоционална среща.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ  Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!