Местни избори 2019: Президентът Георги Първанов: В Ямбол и областта АБВ предлага силни професионалисти, доказали се в своята сфера

 

„В Ямбол предлагаме много силни, убедителни професионалисти, всеки доказал се в своята сфера, начело с кандидат-кмета Йордан Милков – високо интелигентен човек, добър управленец, с опит в общинската работа“, заяви президентът на Република България 2002-2012 г. и почетен председател на АБВ Георги Първанов днес в Ямбол. „Това е една много добре балансирана листа – и професионално, и възрастово, с много ярка гражданска позиция през всичките тези години. Познавам много добре и по-опитните, и по-младите – в тях има много голям потенциал. Хората трябва да разберат, че изборът не може да се свежда между една или две партии, че това е задънена улица. Трябва да се заложи на една по-широка палитра от партии, от идеи, каквито ние предлагаме в своята програма“, допълни той. Георги Първанов подчерта също така, че „от избора в неделя ще се определи по кой път ще върви България – дали ще я караме в този застой, в който сме десетина и повече години, или ще заложим на един нов път, на хора, които биха могли със своите идеи да привлекат едни добри инвестиции, както бяхме започнали преди време, да има реализация за младите в България, а като следствие – повече доходи и повече възможности, включително и за пенсиите за възрастните хора.“

В Ямбол президентът Георги Първанов бе придружен от кандидата за кмет на община „Тунджа“ Иван Йоргов и от водача на листата в „Тунджа“ Здравко Златаров. Той беше посрещнат от кандидати за общински съветници от Ямбол и областта, както и от симпатизанти. На територията на Ямболска област Георги Първанов посети селата Овчи кладенец и Чарган в община „Тунджа“, както и град Стралджа, където коалиция от Атака“ и АБВ издига за втори мандат досегашния кмет на общината Атанас Киров.

   В село Овчи кладенец президентът Георги Първанов даде подкрепата си за кандидата за кмет Динко Динев с думите, че той е управленец с опит, който е уважаван от жителите на селото. В село Чарган подкрепата му за издигнатата от АБВ Петя Султанова беше мотивирана с това, че тя е млада и амбициозна дама с визия за управление, която ще подобри живота на хората в селото.

„ Действащият в Стралджа модел на управление показва, че и без партийни пристрастия нещата може да се случват”, категоричен беше Георги Първанов при срещата си с кандидата за кмет на община Стралджа Атанас Киров.

„Присъствието на президента Първанов в Ямбол и подкрепата му за моята кандидатура, за листата общински съветници, както и за всички кандидатите за кметове и общински съветници в останалите общини „Тунджа“, Стралджа, Елхово, има знаково-символичен характер, защото още преди години, когато се създаваше АБВ, в основата беше и продължава да бъде много силната гражданска позиция, т.е. активизиране на гражданското общество и неговите ценности“, сподели след срещата кандидатът за кмет на Ямбол от АБВ Йордан Милков. „Това беше един от моите лични мотиви да припозная АБВ и да приема да бъда член на АБВ още повече, че през последните 25 години не съм членувал в никоя друга партия. От тази гледна точка самото присъствие и подкрепа за нас от президента Първанов е много важно. Това е доверие и послание към гражданите за всички онези ценности в нашата програма, които предлагаме. Затова смятам, че ще получим подкрепа с номер 14 и за кандидатурата за кмет, и като кандидатска листа“, каза още той. Йордан Милков бе категоричен, че гласувайки по този начин, гражданите няма да има от какво да се срамуват и да съжаляват след 28 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление