Местни избори 2019: Председателят на ЗНС Румен Йончев, подкрепи листата на Местна коалиция СДС – ЗНС с номер 67 в бюлетината

Председателят на ЗНС Румен Йончев дойде в Ямбол за да подкрепи листата за общински съветници  и кандидатът  за кмет  на  Коалиция СДС-ЗНС с номер 67 в интегралната  бюлетина. На специална пресконференция, Румен Йончев призова ямболлии да гласуват за номер 67, защото само така ще разчупят статуквото и ще имат истински, реален демократичен избор. Румен Йончев  подчерта факта, че това e листа от способни хора и доказани професионалисти, готови да работят за благото на Ямбол. «Подкрепата за листата на СДС и ЗНС  означава говорене за политика, а не за бизнес и интереси. Тези хора  ще построят, надстроят и надградят направеното», каза още Йончев. Той наблегна на факта, че Ямбол има нужда от промяна и че в листата са включении хора, които не идват от политиката, а от бизнеса. Че за тях това не е препитание, а  желание за работа. Той каза още, че през годините коалицията между ЗНС и СДС нееднократно  е  доказвала, че е печеливша. Румен Йончев пожела успех на местните избори и отново  призова да се гласува с номер 67 в интегралната бюлетина. Румен Йончев предаде и специални поздрави и пожелание за успех от лидера на СДС  Румен Христов.

Кандидатът за кмет Павел Додов наблегна на факта, че ще работи за това Ямбол да се развива и да се надгражда започнатото. Каза, че е натрупал достатъчно опит в бизнеса и като общински съветник предния мандат  и смята, че може да бъде полезен на съгражданите си.  «Аз бих бил полезен и за бъдещето на Ямбол», каза още Павел Додов.

Водачът на листа за общински съветници Петър Личев призова да се гласува с номер 67, защото това е пътя на промяната. Той каза, че   ще работи за това всеки ямболлия да пожелае да остане да живее и работи в Ямбол. Сред основните цели, които той начерта са създаването на общинска стратегия, насочена към професионалното образование на младите хора на Ямбол. Стимулирането на талантливи деца, подобряването на инфраструктурата и създаването на по-добри условия за живот в града.  „Ямбол е и ще остане града в сърцето ми, за който винаги ще работя и ще правя всичко по силите си”, каза още Петър Личев. Третият в листата на Местна коалиция СДС и ЗНС д-р Светлозар Кривошиев каза, че кандидатирал за общински съветник, защото не са му чужди проблемите на града. Като доказан човек и професионалист, той ще работи за довършването на новата болница и привличането на лекари –специалисти и друг медицински персонал чрез създаване на условия за тяхната битова и професионална реализация.  Той сподели  необходимостта от изграждането на хоспис и разширяването на старческия дом.

Пресконференцията завърши с пожелания за успех на предстоящите избори. Преди това, тържествено беше осветен и новият клуб на СДС в град Ямбол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление