Местни избори 2019: Партия АБВ не дава обещания, а сигурност

    Кандидатът за кмет на община „Тунджа“ Иван Йоргов и водачът на листата от партия АБВ – Тунджа  се срещнаха с жителите на тунджанското село Чарган. Седмица преди местните избори те представиха основните приоритети в програмата си за управление на общината. „Знам проблемите на хората в селата, защото аз самия живея в едно от тях“, сподели Иван Йоргов  с присъстващите. В своята програма той залага на сигурността, образованието и привличането на инвестиции, с които да се създадат работни места. „Това е начинът да задържим младите, които все още са тук и да върнем останалите, които избягаха заради липсата на работа“, каза още кандидатът за кмет на община „Тунджа“. Важна част от управлението на една община е да се погрижи за битовите проблеми на своите жители. Недопустимо е в днешно време да няма нормално водоподаване, улиците да не са осветени и да липсва здравна служба“, категоричен е Иван Йоргов. Той призова присъстващите да гласуват за промяна в модела на управление, за да може животът в общината да тръгне в една по-добра посока. 

   „Традициите  са сърцето на българското село. На тях се крепи съществуването му и не трябва да допускаме те да бъдат захвърлени и забравени“, обърна се към жителите на Чарган Здравко Златаров, областен председател на АБВ и водач на листата за общински съветници в община „Тунджа“. Хората, които застават зад кандидатурата ни за кмет на общината са млади, но вече доказани в своята област. Ние няма да обещаваме нищо, само ще поискаме да ни гласувате доверието си на 27 октомври, за да можем заедно да реализираме програмата си“, каза още той. 
    С особено вълнение хората в залата посрещнаха и кандидата за кмет на село Чарган, издигнат от партия АБВ, Петя Султанова. С презентация, която показа част от обновените сгради и площади в някои от селата, тя  подсказа какво може да се направи и за родното им село. Ремонт на улиците, почистване на обичани в миналото места, както и открит диалог с хората, са само част от задачите, които си е поставила амбициозната дама. Тя е категорична, че ако получи доверието на своите съселяни ще направи така, че Чарган да се превърне в село-образец. „Тук имаме възможности, които не трябва да пренебрегваме и изпускаме. Но за да се случат добрите неща за селото ни трябва да бъдем единни, да водим диалог и да правим компромиси в името на по-доброто ни бъдеще“, заяви Петя Султанова в края на срещата. 
     Да  излезем и да гласуваме на 27 октомври, когато се решава съдбата ни за следващите четири години, призоваха и останалите кандидати за кметове на населени места и общински съветници, които АБВ издигна за местния вот. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление