Местни избори 2019: Кристиан Вигенин: Защитете разумната промяна!

Кристиан Вигенин: Защитете разумната промяна!

Уважаеми граждани на Ямбол,

Обръщам се към Вас, за да поздравя всеки един, който гласува в първия тур на местните избори.

С Вашата активност Вие защитихте демокрацията, определихте своите представители в местния парламент и зададохте нова посока за развитие на града.

Както никъде другаде в България, на втория тур в неделя няма да избирате между промяната и статуквото, а между двама кандидати, които олицетворяват промяната.

Това прави изборът още по-труден и отговорен, защото постигнатата с толкова усилия промяна лесно може да бъде провалена.

Защото има риск промяната да стане подмяна – едно затворено и откъснато от гражданите управление да бъде заменено с друго управление, в което икономическата и медийна власт се слива с политическата, за да превърне Ямбол в поредната феодална крепост.

Защото има риск липсата на знания, опит и програма да създаде хаос и да остави града в ръцете на сенчести съветници и помагачи, за които Ямбол е само средство за обогатяване.

Има риск от разрушаване на базисни принципи на демокрацията, ако общински съветници, които са призвани да контролират кмета, се окажат платени служители във фирмите на новия кмет.

В годините сме виждали тази игра и знаем как свършва. Всеки път.

В неделя състезанието започва отначало.

Можете да изберете човек, който има солиден опит в местната власт като общински съветник, познава механизмите на управление и от ден първи се бори за истинската промяна.

Можете да изберете жена, за която Ямбол е дом, нуждаещ се от ред, уют, красота и спокойствие.

Жена, която в годините доказа, че може смело да води и печели битки в интерес на гражданите, но може и да подава ръка на опонента в името на града. Че може да обединява хората и никога нe прави компромис с християнските и общочовешки ценности.

Лидер, който с разум и много работа може да върне бъдещето на Ямбол.

Катя Георгиева!

На втория тур в неделя България не избира партии. В неделя избираме личност, избираме стопанин на нашия град. Така е и тук.

Повече от всякога Ямбол има нужда от нашата мъдрост! Гласувайте! Защитете разумната промяна!

Кристиан Вигенин 
Зам.-председател на Народното събрание 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление