Местни избори 2019: Корнелия Нинова даде силна подкрепа на кандидатите на „БСП за България“

С надежда и със заряд за победа стотици посрещнаха в Ямбол председателя на БСП Корнелия Нинова. Голямата зала на община Ямбол се оказа тясна да събере всички желаещи, множеството прие толкова възторжено лидера на левицата, че чак я просълзи. Пред тях излязоха и петимата кандидати на „БСП за България“ за кметове на общини – единствената жена в кметската надпревара за Ямбол Катя Георгиева, издигнатите за пети мандат в община „Тунджа“ Георги Георгиев и за рекордния седми път в община Болярово Христо Христов, инж. Стоянка Маджарова кандидат за община Елхово и инж. Йордан Койчев – за община Стралджа.

„Гордея се с вас заради гражданската ви активност“, обърна се към хората народният представител и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин и припомни, че с протестите си гражданите са спрели изграждането на мигрантските лагери в Ямболска област, оказали са съпротива срещу нелепите решения на властта по време на чумата по овцете и козите, успели са да предотвратят загробването на община Ямбол с многомилионен дълг от човек, „който беше отхвърлен и от своите на тези избори“.

„Направихте властта да пелтечи, когато посещава Ямбол, защото с вашите действия и вашата активност демаскирахте тяхната политика и посочвахте техните грешки пред гражданите на областта“, каза Кристиан Вигенин и допълни: „Гордея се, че влязохте в битка на тези избори да върнете общините на хората, за да направите общинската власт социална, каквато е в община „Тунджа“ и община Болярово“.

Той призова на 27-ми октомври с номер 56 гражданите да подкрепят кандидатите на „БСП за България“, за да доведат дългогодишната битка до успешен край.

„Не помня през последните 20 години да съм виждал толкова препълнена зала, това показва заряда на социалистическата идея в Ямбол и региона и е предпоставка за успех“, сподели Георги Георгиев и допълни, че през всички 32 години, в които съществува община „Тунджа“, 16 от които я ръководи той, са се борили не просто за нейното оцеляване, а за достойния живот на нейните граждани. „Горд съм, че през всички 32 г. начело на общината е стоял кмет социалист, допълни той и пожела успех и на колегите си, защото той ще бъде успех и за жителите на техните общини.

„Убеден съм, че ще спечелим тези избори още на първи тур, защото за нас община Болярово е кауза, която градихме, градим и ще продължаваме да градим в следващите години, каза Христо Христов. Той припомни девиза си от 1995 г. „С открита душа към хората и проблемите на родния край“, който е актуален и досега, и изтъкна, че, за да си успешен кмет, трябва да се вслушваш внимателно в хората.

 

„БСП в Елхово иска промяна на статуквото, на безумното управление на ГЕРБ, иска да върне общината на хората, защото човекът не е асфалт и фонтани, а се нуждае от уважение и грижа и ние можем да го направим“, заяви кандидатът за кмет но община Елхово инж. Стоянка Маджарова.

Кандидатът за кмет на Стралджа Йордан Койчев изтъкна, че техният успех на изборите, ще бъде и успех за общината и за всички нейни жители.

Той призова успехът на тези избори да послужи на БСП като катализатор на  промяната на България, за да може левицата да направи животът днес по-хубав от вчера, а утре – по-хубав от днес.

„Ямбол има нужда не само от промяна, има нужда от необходимото  – а то е да имаме самочувствие, че живеем в хубав и уреден град, в който всички сме част от общност, всички сме заедно и няма наши, ваши и чужди“, обърна с към хората кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева.

Тя отново припомни, че нейната основна задача като кмет е да върне младите хора в Ямбол и призова гражданите да бъдат апостоли на надеждата и на промяната и съмишленици в каузата да осигурят по-добро бъдеще на Ямбол.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, благодари за емоционалното посрещане обръщайки се към стотиците присъстващи с думите: „Защото сте истински, защото сте тук не докарани насила, не заради пари и постове в администрацията, а защото вярвате. Няма по-голяма сила в политиката от вярата. Нищо не може да я замени. Нито монети, нито злато, нито обещания, нито постове. Ето затова сте силни и затова ще победим в Ямбол“.

Тя заяви, че е в Ямбол да подкрепи Катя Георгиева и кандидатите за кметове на общини – целият екип от опитни хора – кметове като Георги Георгиев и Христо Христов с няколко мандата, но и много младост и много енергия на всички млади хора в листите за общински съветници. „Това е другата сила на нашата партия – приемствеността между опита и мъдростта и младостта и енергията. Третата сила на този екип е, че са почтени хора, че са честни, че са професионално подготвени, че си обичат общината, града и вас съгражданите и са готови да направят всичко в работата си за вашето добруване“, каза още лидерът на БСП .

Тя изтъкна, че левицата предлага конкретни, ясни, човешки и възможни ангажименти към гражданите и умни, подготвени и почтени хора, които да свършат работа.

„Страхът у нашия политически опонент, че губи властта, го доведе до натиск, репресии и заплахи за кого да гласуват хората, че ще им вземат бизнеса, че ще ги уволнят от работа. Страхът у българина е предизвикателство пред нас“, каза още Корнелия Нинова и призова присъстващите да предадат смелостта си на другите. „Голямото предизвикателство пред нас е да освободим народа си от това съвременно робство на страха, на натиска, на държането в подчинение на цял народ от една малка група хора“, допълни лидерът на БСП и призова с тази сила и енергия, която е в залата всички да направят възможна промяната на Ямбол и на общините в региона.

Поздрав за всички присъстващи бяха изпълненията на Миро, който изпя песни от своя репертоар и някои от вечните и любими български хитове.

Купуването и продаването на гласове е престъпление