Местни избори 2019: Катя Георгиева: Залагам на разумна промяна с предвидими реформи

Залагам на предвидима промяна с разумни реформи, заяви на пресконференция след първия тур на местните избори кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева.
Ето и цялото й обръщение:
„На тези местни избори за кмет на Ямбол излязоха да гласуват 28 023 ямболски граждани и искам специално да ги поздравя за проявената активност, защото въпреки че броят на избирателите е намалял с над 1400 души спрямо местния вот през 2015 г., активността се е увеличила също с над 1400 души. Това показва, че гражданите на Ямбол се интересуват от бъдещето на нашия град.
Искам да благодаря на тези 5794 ямболци, които ми се довериха и гласуваха за мен.
На първи тур категорично гражданите на Ямбол избраха ПРОМЯНАТА. На втори тур те ще изберат каква да бъде тя. ПРОМЯНАТА. Аз залагам на разумна промяна с устойчиви реформи и на управление с таланта на всички граждани.
Защо очаквам ямболци да ме подкрепят на втори тур?
Защото през последните 8 години моите позиции за защита на интересите на гражданите в Общински съвет бяха открити, ясни и категорични;
Защото обществената ми дейност е била пред очите на моите съграждани;
Защото знаят, че могат да разчитат на мен. Доказала съм, че мога да обединявам, а не да разделям хората. Доказала съм, че мога да работя с всички;
Защото не се кандидатирам напук на управлението;
Защото не залагам на реванша, омразата и възмездието и няма да ги превърна в своя основна цел;
Защото съм предвидима и прозрачна. Ясно е чий кандидат съм. И нося отговорност за изпълнението на нашата програма;
Защото ще покажа, че правата на хората не завършват с гласуването. Напротив, те се проявяват най-вече в зачитането на гласа им при взимането на решения. Припомням, че от няколко години, два пъти седмично имам приемна за гражданите (много преди да бъда издигната за кандидат за кмет) и съм съдействала за решаването на техните проблеми;
Защото съм подготвения кандидат за кмет и познавам спецификата на местното самоуправление;
Ако щете, защото съм жена и това естествено определя съпричастността ми, вниманието ми и грижите ми към всеки отделен човек и към града.
Каква опасност крие подкрепата на опонента ми?
Той се опитва да разбие партийния модел в Ямбол, което зная, че гали ушите на част от съгражданите ни, но крие опасност за тотална и безконтролна власт.
Ако бъде избран, г-н Ревански ще концентрира в едно власт, пари и медии.
За него няма да е трудно да си осигури мнозинство в Общинския съвет и тогава трябва да си зададем въпроса дали ако сме се освободили от един, няма да си изберем друг безконтролен управник, който да e по-непредвидим и от предния?
Въпроси, на които разумно трябва да си отговори всеки, независимо колко ни е обзела емоцията на промяната.
Ние от „БСП за България“ направихме класическа информационна кампания на тези избори, без харчене на излишни средства и без агресивен медиен шум.
Съжалявам, че нашите съграждани не успяха да направят само едно нещо – да чуят дебат от кандидатите за кмет за бъдещето на Ямбол. Да имат възможност да съпоставят идеи, цели, подготвеност, присъствие. Защото изборите ще отминат, ще си изберем кмет и не е честно тогава да ни се налага да си отговаряме на въпроса „Защо точно него или нея избрахме?“. По време на кампанията поканих всички кандидати за кмет за такъв открит разговор. Отзоваха се само трима. Дебатът не се състоя.
Сега обаче останахме двама – Валентин Ревански и аз. Вчера и двамата получихме покана от националната bTV да участваме в дискусия за Ямбол. Аз приех, защото така е честно и почтено към ямболци. Валентин Ревански е отказал. 12 години имахме кмет, който се криеше от хората и всички недоволствахме.
Наново ли Ямбол ще получи това?
Важно е хората да знаят кой и как ще управлява града през следващите четири години. Шеговито предполагам, че ако го поканя да играем баскетбол, тогава ще дойде…но и в това вече не съм много сигурна.
Както в началото казах на първи тур гласуваха над 28 000 ямболски граждани, а гласовете общо за мен и моя опонент са 16 604. Това означава, че на втори тур още 11 419 активни ямболци могат да определят кой искат да ги води през следващите 4 години и това е сериозен потенциал, който не може да се пренебрегва.
Обръщам се и към тези, които не излязоха да гласуват на първи тур и ги призовавам, да го направят на 3-ти ноември, защото от това ще зависи каква промяна ще има в Ямбол.
Призовавам моите съграждани да заложим на разума, а не на емоцията!
Вярвам, че за Ямбол предстоят по-добри времена! Нека заедно да ги постигнем!“

Купуването и продаването  на  гласове е престъпление