Местни избори: Празник на духа, вярата и единението в село Завой

    В празник на духа, на вярата, на единението и на добродетелите се превърна Покров Богородичен – храмовият празник на едноименната църква в тунджанското село Завой.
Много хора – жители и гости на селото дойдоха, за да споделят този свят ден. Тук беше основният дарител на изграждането на храма Константин Нинов, който с много вълнение посрещна топлите думи, благодарността и отношението на завойци.
      Сред миряните в празничната литургия бяха кандидатите за кмет на Община „Тунджа“ Станчо Ставрев и на село Завой Димитър Димитров, кандидати за общински съветници и кметове на населени места от Местната коалиция „България на регионите“.
      Служебник поднесе Димитър Димитров на отец Йордан по случай празника на църквата. Димитър и неговата съпруга Елена са радетели и помощници в това свято дело – съграждането на църковния храм. Много хора увличат със себе си по този вдъхновяващ път на вярата.
Истинска наслада за сетивата бяха прекрасните изпълнения на певческата група при местното читалище, на танцовата формация от село Могила, на ангелския завойски глас Памела Петкова.
Незабравим ще остане този Ден на вярата в село Завой. Дълго ще отеква в умовете и сърцата на жителите и гостите на селото.
Вълнуващият фоторазказ за събитието е на майстора на обектива Тоти Баджаков.
 
Подрепете кандидатите на Местна коалиция „България на регионите“ с номер 68 в бюлетината
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление