Международен фолклорен фестивал на хармонията и красотата „От Цветница до Гергьовден”

На 1 април 2018 година, от 10.00 часа, в парка на село Генерал Инзово ще се проведе деветнадесетото издание на Международния фолклорен фестивал на хармонията и красотата „От Цветница до Гергьовден”.

Организатори са община „Тунджа”, кметство с. Генерал Инзово и читалище „Н. Й. Вапцаров – 1926”.

Целта на празника е съхраняване и утвърждаване в съвременния начин на живот на фолклорното изкуство (песенно, танцово, музикално, обредно и др.); предоставяне възможност на самодейните колективи за изява и признание на труда им за съхраняване и популяризиране на песните, танците и обредите на своите населени места и региони.

До момента заявка за участие са подали над от 30  певчески групи от пет общини – „Тунджа“, Харманли, Стара Загора, Сливен и Елхово,  както и трупи за автентичен фолклор от селата Дражево, Симеоново и Генерал Инзово. Заявки са подали детски певчески групи, 11 танцови формации, 25 индивидуални изпълнители и 15 участници в конкурсите за костюм, обреден хляб, великденско яйце, кумичена китка или венец, гергьовска люлка. 

В празника могат да участват самодейни колективи и индивидуални изпълнители, без ограничение във възрастта. Желаещите да се включат трябва да попълнят заявление за участие, което може да бъде изтеглено от следните линкове:
https://dox.bg/download?id=3702d69f8c

https://dox.bg/download?id=34fff98223