Международен ден на белия бастун

По повод Международния ден на белия бастун доброволци и щатни служители на БЧК-Ямбол посетиха Съюз на слепите-гр. Ямбол. През 1970 година 15 октомври е обявен за международен ден на белия бастун от президентът на Международната федерация на слепите. Водещ на тържеството по повод празника бе Илиана Калчева – незряща млада жена. Ани, както я наричат приятелите й, е завършила специалност „Информатика” и в момента работи в Дома за стари хора в град Ямбол.

Гости на празника бяха инж. Митко Филипов, Директор на ОС на БЧК-Ямбол;     г-н Георги Атанасов, писател; Мирослав Мораски, музикант и доброволци от БЧК.

Инж. М.Филипов, благодари за поканата и изрази готовност за реализиране на съвместни дейности с хората със специфични потребности, на които ежедневно им се налага да преодоляват редица трудности. Доброволците на БЧК поздравиха незрящите хора и като на празник, Ани получи цветя и подаръци от доброволците на БМЧК-Ямбол.

Поздрав към присъстващите отправиха Васил Аранудов, със стихотворение и Мирослав Мораски с музикален поздрав. Г-н Атанасов пожела на незрящите хора да продължават да се борят за правата си и да не спират да мечтаят, както и да се усъвършенства света дотолкова, че незрящите да могат да видят света на зрящите, както и зрящите да успеят да усетят и видят света през сърцето на незрящите.

Водещата на празника беше подготвила музикални поздрави към участниците, което допринесе за доброто настроение на присъстващите.

Руска Стратиева, Председател на Съюз на слепите-гр. Ямбол благодари на присъстващите за подкрепата и споделения празник.  

 

                                                          Областен Секретариат на БЧК – Ямбол