Медицинска апаратура за ямболската болница дари Ротари клуб – Ямбол

Ямболските ротарианци дариха медицинска апаратура за областната болница „Св. Пантелеймон“. Спешното отделение вече разполага с нов и съвременен видеоларингоскоп за трахеална интубация. Дарението е на стойност над 4000 лева.
„Ротари клуб“ винаги се стреми към добри дела в името на обществото. Надяваме се с този уред, лекарите от нашата болница да спасяват човешки животи и да бъде в улеснение на тяхната работа“, каза президентът на ямболските ротарианци Георги Амуджиев.
Видеоларингоскопът ще бъде много полезен за животоспасяващи дейности. От ковид пандемията насам, това е най-голямото дарение за Спешното отделение в ямболската болница, каза началникът на отделението д-р Райно Георгиев. Той изказа своята и от името на колегите си спешни медици и директора на болницата д-р Панайот Диманов искрена благодарност.
Нуждата от закупуване на уреда е подкрепена единодушно от всички ротарианци, добави Георги Амуджиев. „Правим това дарение с дълбока признателност към професионализма и всеотдайността на работещите в Спешно отделение лекари, на чиято помощ разчитаме всички жители на Ямбол и региона“, каза още президентът на „Ротари клуб“ – Ямбол.