МВР Министър Калин Стоянов: Готов съм да остана на поста си и в служебния кабинет

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов заяви пред журналисти, че ще се отзове на покана от Димитър Главчев за преговори, ако получи такава.

Припомняме, че вчера кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев на въпрос дали би поканил Стоянов в служебния кабинет отговори, че ще води разговори с много хора. Не знам обаче дали пък няма упрек, че и той е политическо лице, каза той и добави, че Калин Стоянов е експерт в областта, такива има и други. 

„Ако той прецени, аз съм готов да остана на поста“, каза още министърът в оставка днес. 

За пореден път да кажа, че аз получих покана да стана част от кабинета „Денков“ лично от Кирил Петков, който ми разясни, че аз ще бъда част от кабинета като експерт, заяви Калин Стоянов. Нямам политически обвързаности, еднакво отдалечен съм от всички политически партии и най-вече от техните лидери, добави министърът.

Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници ще се случи до края на годината, каза още Стоянов. 

Показахме и продължаваме да показахме на нелегалните мигранти, че не бива да тръгват по пътя към Европа през България, тъй като трудно ще преминат българо-турската граница, заяви Стоянов. 

Не бива да забравяме факта, че допреди няколко месеца България беше тотално блокирана за всякакви преговори за членство в Шенген, каза Стоянов.
„Не съм разговарял с бъдещия служебен министър-председател. Предполагам, че това евентуално може да се случи през следващите дни“, коментира още Калин Стоянов. 

https://dariknews.bg