Мая Манолова в Ямбол: „Солидарна България“ е единствената преграда пред следващата сглобка

Обнадеждени сме за изборите на 9 юни, защото черпим сили и вяра от срещите си с хората. Това заяви при посещението си в Ямбол Мая Манолова от Коалиция „Солидарна България“. Заедно с нея на срещата с гражданите на Ямбол бяха водачът за 31 МИР – Илиан Василев и втората в листата Мими Караколева.

Ние сме коалицията на обикновените, работещи хора и е нормално нашата кампания да протича на терен – там, където са хората с проблемите си. Наша грижа са работещите хора, пенсионерите, хората с увреждания. Имаме социален акцент и върху майките с деца, защото всички те са неглижирани от българската държава. Аз и Ваня Григорова имаме своите битки и каузи и не се отказваме от тях, допълни още Мая Манолова. Тя представи важни законопроекти, които са готови да внесат още в първите дни на новото Народно събрание. Сред тях  е този за спиране едностранната промяна на цените от мобилните оператори  при сключени вече договори, както и законопроект за таван на банковите такси и регламент за бързите кредити и колекторските фирми. 

По думите й „Солидарна България“ е коалицията на мира и българските граждани сами трябва да преценят доколко морално е да направиш милиони от оборот от износ на оръжие и после да се биеш в гърдите, че само ти си миротворец.

Единствената преграда пред Сглобката срещу вкарването на България във война е „Солидарна България“, убедена е Манолова. Тя апелира към гражданите на Ямбол с думите: Нали не искате на 10 юни да се събудите и видите, че Борисов е премиер, че ДПС има председател на Народното събрание и имат пореден „смокинов лист“ като финансов министър в лицето на Асен Василев или г-жа „не продаваме патрони“ като икономически такъв да отговаря за оръжейните сделки. Единствените, които не се поддаваме, които не се продаваме сме „Солидарна България“. Единствените, които не превиваме гръбнак сме аз и Ваня Григорова“, категорична е Мая Манолова. По думите й те няма да предадат своите избиратели и ще са единствените, които ще застанат на пътя на следващата Сглобка.

 

    Да се преодолее апатията на хората и да се мотивират младите хора да имат интерес към тези, които управляват бъдещето им е една от основните задачи на коалицията според водача на листата в Ямбол Илиан Василев. Той призова всички да бъдат по-активни в реалните процеси в страната.

    За апатия у хората алармира и втората в листата Мими Караколева. Като гражданин тя се срамува да живее в държава със над 1300 годишна история, която се управлява от мафиоти, определящи се като политици. И за да се промени всичко това и народните избраници наистина да работят за решаване проблемите на хората тя призова на 9 юни да се гласува с  с номер 9  за единственият шанс за България – Коалиция „Солидарна България“.